torsdag 20. januar 2011

Daglig kost

Noe av det jeg hadde gledet meg til ved å reise til Mexico, var maten. Vi hadde hørt at matkulturen her er veldig rik, og vi gledet oss til taco, nachos og salsa. Men taco er ikke taco, det har vi funnet ut.

Her en kveld dumpet vi inn på en tacorestaurant, og servitrisa spurte oss om vi ville ha ”cabeza”, eller to andre alternativer som jeg verken husker eller skjønte hva betydde. Men ”cabeza” (egentlig ”hode”) var visstnok taco med oksekjøtt, så vi valgte det. Tacoen kom etter 2 sek, og bestod av myke maislefser med oksekjøtt, hvitløk og masse, masse koriander. Vi fikk valget om å få grønnsaker til, og det ville vi. Men når grønnsakene kom, skjønte vi ikke helt hva det var. Og siden det ble servert i store, uhamselige biter, og vårt eneste spiseredskap var en enslig plastikkskje, ble det til at det meste lå igjen. (Jeg har i skrivende stund spist taco igjen, og denne gangen på gata (:-o) og mye bedre på smak)

Hilde og jeg har funnet oss et marked der de selger alt mulig, fra hundemat til ponchoer og postkort. Vi stakk innom der en dag for å se etter et par ting til rommet vårt. Mens vi drev og tuslet, kom det en kar løpende med en halv gris på ryggen. Litt senere kom en mann som dro et oksehode etter seg i en kurv. Hm. Vi må nok være litt forsiktige med hva vi spiser her i landet.

Vår frokost består som regel av havregrøt med mango, banan eller avokado til. Frukt og grønt er de gode på, det skal de ha. Brød nytter det ikke å spise, for alt som er å finne på butikken er tortillas og pitabrød med sukker på. Hva meksikanere spiser til frokost, det vet vi ikke sikkert. Men det som i alle fall er helt sikkert, som Hilde sier, det er at vi er i Mexico.

3 kommentarer:

  1. Så spennende å lese om alle kulturintrykkene dere får! Virker herlig med slike gjestfrie folk:)

    SvarSlett
  2. Hehe :D ska eg sende deg eit heimebaka brød i posten? ;)

    SvarSlett
  3. Åå, Else Karin, du ane ikkje kor godt et heimelaga fullkornsbrød hadde blitt mottatt i kåken her...!

    SvarSlett